Utah

Utah staat bekend om haar grillige landschap en prachige natuur. De staat ,met hoofdstad Salt Lake City,  is eigenlijk een groot nationaal park waar Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef en Zion de grootste en bekendsten zijn. Grillige rotsformaties worden afgewisseld met glooiende landschappen. Rond het Great Salt Lake zijn grottekeningen van indianen te vinden.

Utah is een andere planeet! De meest surrealistische landschappen bewonder je in de Mighty Five. Deze vijf natuurparken trekken met hun rotsachtige natuurwonderen jaarlijks de meeste bezoekers. Gluur onder een natuurlijke boog door in het Arches National Park of in de torenhoge diepten van Canyonlands. Bestudeer eeuwenoude rotstekeningen in het Capitol Reef, hike door de smalle kloven van Zion of bewonder de zonsopkomst langs het amfitheater van. Arches National Park en Monument Valley zijn absolute aanraders. Arches National Park heeft meer dan 1500 rotsbogen. De ‘Landscape Arch’ is met 89 meter de grootste boog in het park.

Het kleurenpalet van Bryce

Rode en oranje kleurige rotspilaren vormen het indrukwekkende stenen bos in Bryce National Park. De opkomende zon zorgt ervoor dat de rotsformaties veranderenen in een prachtig kleurenpalet. 

Parken en reservaten ontdekken

Moab is een centraal gelegen plaats die kan dienen als basis om de omgeving te ontdekken. Vanuit Moab kun je meerdere parken bezoeken: Arches met zijn kenmerkende stenen bogen, Canyonlands en Dead Horse Point State Park. De natuur is adembenemend. Vanuit Moab bezoek je meerdere parken: Arches met zijn kenmerkende stenen bogen, Canyonlands en Dead Horse Point State Park.