Arizona

Arizona bestaat hoofdzakelijk uit woestijn. Deze staat, met als hoofdstad Phoenix, is vooral bekend vanwege de Grand Canyon, Monument Valley, de Hoover Dam en het Petrified Forest (versteende bos). Deze natuurlijke bezienswaardigheden zorgen ervoor dat Arizona toeristen trekt vanuit de gehele wereld. Arizona wordt meestal aangedaan tijdens een fly drive rondreis of per groepsreis in combinatie met andere staten zoals Californie en Nevada.

De authentieke westernsfeer proef je in een plaats zoals Tucson. Onderga de historische Apache Trail met al haar vergezichten.

De Amerikaanse staat Arizona bezit is een extreem natuurgebied. De natuurliefhebber zal hier zijn ogen uitkijken. Het gebied wordt gekenmerkt door de Grand Canyon, de beroemde Route 66, Monument Valley en de stad Phoenix. Op zoek naar een extreme vakantie? Arizona is dan de reisbestemming voor jou.

De gehele staat Arizona is maar liefst 295.254 km2 groot. Het noorden grenst aan de staten Utah en Colorado terwijl het zuiden grenst aan Mexico. Wil je vier van de vijftig staten tegelijk bezoeken? Dat kan! In Arizona komen namelijk de grenzen van Utah, New Mexico en Colorado samen op één punt dat heel toepasselijk Four Corners genoemd wordt.

Tijdens een rondreis door Arizona kom je verschillende natuurverschijnselen tegen. Het noorden wordt gesierd door het Colorado Plateau, met onder andere bijzondere rotsformaties in Monument Valley. Doordat er veel ijzeroxide in de bodem van de grond zit, kleurt de vallei rood. In het midden en zuidoosten tref je de Mexicaanse Hooglanden en in het zuidwesten tref je fata morgana’s in de Sonora-woestijn.

En een bezoek aan de Grand Canyon mag natuurlijk niet overgeslagen worden. De kloof ligt in het noorden en is ontstaan door extreme erosie. Het uitzicht is adembenemend. Rotsen en de rivier Colorado sieren het landschap.

Een goede manier om de sfeer van de staat Arizona te proeven is door een deel van de Route 66 volgen. Vroeger was dit de belangrijkste weg van Chicago naar Los Angeles. Nu vind je nog een origineel stuk van deze route tussen Topock en Ash Fork ten oosten van Seligem.
Check hier een prachtige Route66 aanbieding >>