Californie

Californië is een van de meest bekende staten in de Verenigde Staten van Amerika. Deze aan de westkust gelegen staat heeft ontzettend veel te bieden en trekt vele toeristen vanuit Europa die Californie op zijn of haar eigen manier willen ontdekken. Schitterende natuurparken met wijdse blikken, populaire attractieparken zoals Disneyworld, de glamour & film bestemming Hollywood en de stranden van Santa Monica bij Los Angeles. Het noorden met het alternatieve San Francisco en de Nappa Valley wijngaarden. De hoofdstad is Sacramento.

Vakantie Californie: Fly Drive, Camperreis of stedentrip
Een fly drive Californie of een camperreis zijn populair als vakantie Californie. Ook zijn een stedentrip San Francisco of Los Angeles populair. Je hebt dan als basis deze steden en kunt vanuit hier de stad en/of de omgeving verkennen. Voor liefhebbers van een roadtrip zijn er diverse opties. Een uiterst aantrekkelijke route is om te starten in San Francisco en eindigen in Los Angeles om terug te vliegen. Of vice versa! Je doet dan diverse prachtige locaties aan die hieronder staan beschreven.

Death Valley
Deze wonderschone vallei is uniek. De woestijn met bergen en rotsen, fluweelzachte duinen en ongelofelijke hitte is bijzonder om te zien. De meest waanzinnige zonsopgang en zonsondergang is hier te bewonderen. Elk jaar is er een ultra-marathon dwars door deze vallei van 135 mijl. Ook is het aan te bevelen Death Valley National Park te bezoeken. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden extreem heet kan worden in deze vallei.

Yosemite National Park
Dit park in de Sierra Nevada heeft een oppervlakte van 3080 km². Hier vind je prachtige watervallen, wilde rivieren en mega grote mammoetbomen. Deze mammoetbomen worden wel 83 meter hoog en kunnen een omvang hebben van 31 meter. Een bekende bezienswaardigheid van het park is de tunnel view. Dit is een wonderlijk uitzicht op rotsformaties El Capitan, Half Dome en Bridalveil Falls. Je mag door het park wandelen of fietsen, maar er rijden ook gratis shuttlebussen. Raften en golfen behoren ook tot de mogelijkheden.

Lake Tahoe
Lake Tahoe ligt op de grens tussen Californië en Nevada. In het Spaans betekent Nevada “met sneeuw bedekte”. Misschien is dat de reden dat er meer dan 33 meter sneeuw valt per jaar in sommige skigebieden van Nevada. Er is zo’n 24.000 hectare skigebied, waarvan Lake Tahoe de bekendste is. Het zoetwatermeer is prima voor een sportieve dag of gewoon genieten van het spectaculaire uitzicht.

Disneyland
Het Disneyland pretpark ligt in Anaheim, ten zuiden van Los Angeles en trekt jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Als je een fan bent van pretparken, dan mag je deze zeker niet overslaan!

Route 66
Route 66 is een historische autoweg die ooit begon in Chicago en eindigde in Santa Monica bij Los Angeles. Ondanks dat de route in 1985 officieel werd opgeheven, volgen nog steeds vele toeristen dit oude traject. Op de pier in Santa Monica staat sinds 2009 een bord met “The End of Route US 66”.

Napa Valley Wine Country
Als je van een lekker glaasje wijn houdt, dan mag een bezoek aan Napa Valley zeker niet ontbreken op je rondreis door Californië. Het wijngebied ligt ten noorden van San Francisco en kent een mild klimaat. Veel bezoekers combineren een wijnproeverij bij één van de 300 wijnhuizen met wat tijd om te relaxen in de prachtige, landelijke omgeving.