Los Angeles

Geen stad ter wereld is zo met film verbonden als het Californische Los Angeles. Het legendarische Hollywood is nog steeds het mekka voor filmfanaten. Met huizen en hotels waar de glamour van de muren druipt. Een droomwereld waar achter iedere tuinman een filmacteur kan schuilgaan, en achter iedere kelner een scenarioschrijver. Bezoek er de ‘Boulevard of Fame’ en gluur naar de huizen van de rich and famous in Beverly Hills.

Los angeles

Tips Los Angeles
Maak een celebrity tour. Diverse organisaties bieden tours aan en laten je de hotspots in Beverly Hills en Hollywood zien. Ook zit hier een bezoek aan de Sunset Strip bij.

Los Angeles is een enorme stad, de verschillende wijken voelen als steden. De onderlinge afstanden zijn groot, je kunt het best een auto huren als je veel wilt zien. De stad staat vooral bekend om de wijken Beverly Hills en Hollywood. De stad is de basis van de filmindustrie, verschillende films en serie spelen zich af in Los Angeles.

Hollywood is een wijk die de meeste toeristen tijdens hun vakantie niet overslaan. De Hollywood Walk of Fame is super om een keer gelopen te hebben en natuurlijk is het Hollywood-logo ook één van de topbezienswaardigheden. Op elke straathoek loop je het risico om bekende Amerikanen tegen het lijf te lopen.

Ook strandliefhebbers zullen niets te kort komen. Behalve dat de temperatuur heerlijk is, zijn ook de stranden hier hemels. Santa Monica, Venice Beach, Malibu en Huntington zijn de mooiste stranden van de omgeving. De lange en brede boulevards met torenhoge palmbomen, die achter de stranden liggen, geven je het typische Amerikaanse gevoel.

Ben je op zoek naar spanning? Bezoek dan Disneyland in Anaheim. Om een idee te krijgen van de verschillende culturen in de stad bezoek je Koreatown. Je merkt het al: in het reusachtige Los Angeles hoef je je geen dag van de vakantie te vervelen.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen
Beverly Hills
Een bekende wijk in Hollywood waar veel sterren wonen. De wijk heeft zijn bekendheid onder andere te danken aan de jaren ’90 serie Beverly Hils 90210.
Capitol Records Tower
Het opvallendste en meest herkenbare gebouw van Hollywood. Het was het eerste ronde kantoorgebouw ter wereld.
Disneyland. Het bekendste pretpark ter wereld. Hoewel de meeste mensen vooral Disneyland in Florida kennen, was dit het allereerste pretpark van Disneyland.
Grauman’s Chinese Theatre
In deze bekende filmzaal uit 1927 werd de eerste film in Los Angeles vertoond. Ook is het theater lange tijd het toneel van de Oscars geweest.
Hollywood Sign
Het herkenningsteken van Hollywood. Deze grote witte letters bovenop een heuvel zijn al vanaf veraf te bewonderen.
Hollywood’s Walk of Fame. Een trottoir langs de Hollywood Boulevard. Je vindt hier meer dan 2.000 stervormige, gouden tegels, waarin beroemdheden hun handafdruk hebben gezet.
Universal Studios
Ooit was het een kippenboerderij, nu is het een van de grootste studioterreinen ter wereld. Het gebied 170 hectare groot en je vindt er tal van studio’s. Dagelijks werken hier zo’n 10.000 mensen en er zijn tal van rondleidingen mogelijk.