Amerika rondreis

San Francisco is een stad gelegen aan de westkust van de VS in Californie. Typerend voor San Francisco zijn de 43 heuvels waar de stad op is gebouwd. Kabeltrammetjes zorgen ervoor dat je je goed over deze heuvels kunt verplaatsen. Al in 1873 reed tram rond in San Francisco. Drie lijnen zijn nog in gebruik. Een ware toeristische attractie die je langs Union Square en Fisherman’s Wharf rijdt. De meest bekende attracties van San Francisco zijn natuurlijk de Golden Gate brug en Alcatraz. Deze bezienswaardigheden zijn niet te missen bij een bezoek aan San Francisco.

Alles over San Francisco

Tips San Francisco
San Francisco heeft ontzettend veel bezienswaardigheden en kun je leuke activiteiten ondernemen. Wij hebben een aantal topattracties op een rijtje gezet.

Alcatraz
Vaar per rondvaart langs het bekendste gevangeniseiland ter wereld Alcatraz. De gevangenis zelf is sinds de jaren 60 dicht en is omgezet in de meest bezochte attractie van San Francisco.

Golden Gate Bridge
De Golden Gate Bridge is de eyecatcher van San Francisco. De brug is 2.7km lang en leidt tot het aan de overkant gelegen Twin Peaks. Je kunt per treintje de brug trotseren. Een must voor iedereen die San Francisco bezoekt.

Fisherman’s Wharf
Fisherman’s Wharf is de plek waar je heerlijk relaxed kunt genieten van een kopje koffie en kunt winkelen. De oude zeemansbuurt is de toeristische trekpleister van de stad met vele restaurants, winkels en cafeetjes. In de haven liggen zeeleeuwen je vriendelijk toe te roepen.

Parken San Francisco
Alamo Square is een heerlijk park met uitzicht op de kenmerkende Victoriaanse huizen van San Francisco. In het Golden Gate park gaan de inwoners in hun vrije tijd picknicken. Hier kun je relaxen en genieten van de omgeving. In dit park is het Science Museum gevestigd. Het museum herbergt informatie over de natuur en toont dinosaurus botten die gevonden zijn. Ook een aanrader is het aquarium. Vlakbij de Golden Gate Bridge is een bezoek aan de Muir Woods een aanrader. Hier zijn diverse films opgenomen waaronder “Rise of the Planet of the Apes”. Stinson Beach ligt op een paar kilometer buiten San Francisco en is ideaal voor een break. Dit is een van de mooiste stranden in Californie.

De Tram van San Francisco
De wereldberoemde tram van San Francisco is ook zo’n attractie die je gedaan moet hebben. Je rijdt over de heuvels van de stad door het centrum.

Fiets door San Francisco
Ontdek San Francisco per fiets. Er zijn diverse locaties waar je een fiets kunt huren. Fiets over de Golden Gate brug en rijdt naar het kunstenaarsdorp Sausolito. Hier krijg je een adembenemend uitzicht over San Francisco voorgeschoteld.

Hoe kom ik in San Francisco
Er is een directe verbinding tussen Amsterdam, Brussel op San Francisco.Uitgevoerd door diverse Europese en Amerikaanse airlines die vanuit Nederland en Belgie op San Francisco vliegen. Door de zoekmachine op deze pagina te gebruiken kun je er eenvoudig achter komen welke aanbieder de goedkoopste vlucht aanbiedt voor de periode dat je naar San Francisco toe wilt vliegen.
De goedkoopste vliegtickets San Francisco vind je hier.