Hawaii

Hawaii is de meest tot de verbeelding sprekende staat van de Verenigde Staten. Wie wil hier niet ooit eens op vakantie? Hawaii brengt je in tropische sferen met de huladansers in rieten rokjes en gebruinde surfers op zonovergoten stranden.

Hawaii bestaat uit 137 vulkanische eilanden, met in totaal ongeveer 1.288.000 inwoners. Deze mensen wonen voornamelijk op één van de zes grotere eilanden: Kauai, Oahu, Molokai, Lana’i, Maui en Hawaii. De eilanden hebben met elkaar gemeen dat ze prachtige stranden, bergen met tropisch oerwoud en koelere hoger gelegen weiden met kleine boerderijtjes hebben. En genoeg faciliteiten voor een geweldige vakantie!

Daarnaast hebben ze allemaal hun eigen karakteristieken. Het groenste eiland is Kauai, waar je een mini versie van de Grand Canyon vindt. Het is een walhalla voor wandelaars, kayakkers en andere outdoor enthousiastelingen. De Hawaiiaanse hoofdstad Honolulu ligt op Oahu, het meest ontwikkelde eiland. Waikiki is een beroemde wijk op Honolulu en een echte toeristentrekpleister. Hier ga je naartoe voor het gezellige nachtleven en de beste surfspots.

Meer behoefte aan een ongestoorde vakantie? Hawaii biedt ook rust, het eiland Molokai heeft weinig toeristen. Het kleinste eiland is Lana’i. Hier bevindt zich de grootste ananasplantage van de wereld en er komen ook steeds meer luxe wellness resorts.

Maui is het beste eiland voor het spotten van walvissen. En de zonsopkomst te zien vanaf de vulkaan in Nationaal Park Haleakala is een hoogtepunt dat je niet mag missen. Het eiland Hawaii heeft als enige eiland nog actieve vulkanen. Op de top van Mauna Kea is tevens een observatorium gevestigd, met een paar van de beste telescopen van de wereld.