montana

Montana, met als hoofdstad Helena,  staat bekend als de staat waar je honderden kilometers kunt rijden zonder een kip tegen te komen. Echter valt er genoeg te ontdekken in de Big Sky Country! De combinatie van deze leegte en het ontdekken van schitterende natuur zorgt ervoor dat Montana populair is om een rondreis te ondernemen. Via een fly drive bijvoorbeeld. Volg bijvoorbeeld de Lewis & Clark Route. Of de route van de grote Beer met haar spookstadjes en verlaten mijnen. Nevada City en Veginia City zijn plaatsen waar de tijd letterlijk stil is blijven staan.

Ondanks Yellowstone National Park voor het grootste gedeelte in de staat Wyoming is gelegen, zijn de meeste toegangspoorten tot dit fantastische natuurgebied vanuit Montana te benaderen.

Waar ligt Montana
In het oosten grenst de staat aan North en South Dakota. Het zuiden grenst aan Wyoming en het noorden grenst aan Canada respectievelijk de provincies Alberta en Saskatchewan. Het westen kenmerkt de Rocky Mountains. Dit gedeelte is prachtig en ideaal om per huurauto of camper te verkennen. Glooiende heuvels die langzaam overlopen naar weidse landschappen met kilometers lange graanvelden.

Wat is er te zien en te beleven
Het Glacier National Park is de trekpleister van de staat Montana. Little Bighorn National Monument en Big Hole National Battlefield tonen de overwinning van de Sioux en Cheyenne indianen in 1876 op general Custer. De hoofdstad Helena heeft een prachtig Montana Historical Society Museum. Ook met veel werk van de cowboyschilder Charles M. Russel. De stad Butte heeft zijn oude, indertijd ruige uitgaanscentrum, aardig gerestaureerd. Ook een bezichtiging van de grote rijkeluishuizen is de moeite waard. Het Mineral Mining Museum en het World Museum of Mining herinneren aan de glorietijden. Verder is er nog de spectaculaire ‘Going to the Sun Road’, befaamd als een van de allermooiste landschapsroutes in Noord Amerika, die het oostelijke deel van het Glacier National Park met het westelijk deel verbindt via de Continental Divide De Going to the Sun Road is 82 km lang en begint aan de voet van de West Glacier bij de westelijke toegang tot het park. Hiervandaan slingert hij zich door het fraaiste berglandschap in het Glacier National Park naar het St. Mary visitor center bij het St. Mary Lake, waar hij aansluit op U.S. Highway 89.