De Amerikaanse staat Nevada is al jaren een populaire staat om te bezoeken. Een van de De belangrijkste redenen zijn de vergezichten van de Grand Canyon, Death Valley, Red Rock Canyon in combinatie met een bezoek aan de gokstad van de wereld Las Vegas. Tijdens een rondreis door Nevada kun je starten in Las Vegas en vanuit hier de prachtige natuur ontdekken. Vandaar dat een fly drive Nevada enorm populair is onder Amerika gangers. Vaak wordt Nevada gecombineerd Californie.

Geniet van de vergezichten in Nevada. Bezoek de grote steden Las Vegas, Henderson en de hoofdstad Carson City en haal je hart op in het Great Basis National Park in het noorden van Nevada. Hier groeien veel soorten planten en er komen tientallen soorten zoogdieren voor.

Grote en vooral drukke steden, maar ook veel bossen en woestijn. Dat vind je in Nevada. In deze Amerikaanse staat kun je terecht voor mooie natuur, zon, zee en strand. Maar ook de grote steden Las Vegas en Carson City mag je niet overslaan.

Nevada is een van de staten van de Verenigde Staten. In het noorden grenst het aan Idaho en Oregon, in het westen en zuiden aan Oregon en in het oosten aan Utah en Arizona. Nevada bestaat vooral uit bosgebieden en woestijn. De hoofdstad is Carson City.

Las Vegas, grootste amusementsindustrie van de wereld, mag je zeker niet missen tijdens een bezoek aan Nevada. Aan de Strip, een lang stuk van de Las Vegas Boulevard, vind je naast de grote casino’s, ook veel hotels. Het Ceasars Palace bijvoorbeeld, waar vaak beroemdheden optreden. Natuurlijk ken je deze stad al uit films als The Godfather en 21 Las Vegas en de serie CSI: Las Vegas. Vanuit Las Vegas kun je excursies maken naar onder andere de Grand Canyon, de Hoover Dam en de Valley of Fire.

De Hoover Dam is een dam in de Colorado River. Achter deze dam ligt Lake Mead, het grootste kunstmatige meer en reservoir in de Verenigde Staten. Lake Mead is eigenlijk één groot recreatiegebied waar vooral de watersport erg populair is. Maar je kunt er ook heerlijk zwemmen of zonnen aan een van de zandstranden.