Wat gelijk opvalt aan Portland is dat alles milieubewust en ecologisch verantwoord is. De meeste locals pakken dan ook liever de fiets dan de auto. Portland is de grootste stad van de staat Oregon en is qua grootte te vergelijken met Amsterdam.  Er is een directe verbinding tussen Amsterdam en Portland.

Het vliegveld van Portland is overzichtelijk en niet te ver weg van het centrum. Het openbare stadsvervoer is goed georganiseerd, voor $3 ben je van het vliegveld in het centrum van Portland.

Portland ontdekken
De Pedal Bike Historic Downtown Tour is een fietstocht langs alle hoogtepunten zoals de Chinese tuin, Oregon Zoo, China Town. Een andere optie om de stad te verkennen is met de Hop-on Hop-off Trolley. Een aanrader is de chocoladetour. een tocht langs de vele chocolaterieën die in de stad te vinden zijn. Een weldaad voor iedereen die van chocolade houdt. Proef de variaties.

Portland bierstad
Eén van de bijnamen van Portland is Beervana. Je vindt er meer dan zeventig bierbrouwerijen, daarmee wint Portland het in vergelijking met iedere andere stad ter wereld. In veel cafés is een bierproeverij mogelijk of kun je mee op een echte biertour. ’s Avonds is het volop sfeer en lekkernijen proeven bij één van de 600(!) Food Trucks: kleurrijke eetstands verspreid door heel Portland. Ze staan op parkeerplaatsen, langs de stoep en zelfs in parken. De heerlijkste verse en vaak biologische gerechten worden voor je neus bereid.

Wandelen onder begeleiding van een gids is ook een aanrader. tour (The Best of Portland). Zo leer je de stad goed kennen en ontdek je plekjes waar je normaliter aan voorbij zou lopen. Ook Portland heeft ze, de populaire foodcourts. Een variatie uit snacks vanuit de gehele wereld zijn in het centrum te vinden. Het eten is betaalbaar, vers en bovenal lekker.

Shoppen is ook geen straf in Portland. Alle bekende merken zijn alom aanwezig. In combinatie met de vele 2ehands winkeltjes kun je er alle kanten op.