Denver Colorado
[rank_math_breadcrumb]

Denver Colorado

In het midden van de Verenigde Staten ligt Denver.Deze stad is aan de ene kant een modern en bruisend centrum, maar de invloed van het Wilde Westen is ook duidelijk zichtbaar.

De levendige stad Denver

Denver, de hoofdstad van de staat Colorado, heeft heerlijke parken, attractieve musea en een levendig stadscentrum. Naast het feit dat er in Denver voldoende te doen en te beleven is is deze stad de uitvalsbasis voor liefhebbers om te hiken, mountainbiken, wandelen in de prachtige omgeving. Je verveelt je niet snel in Denver. Hippe restaurants, leuke cafes en barretjes zorgen ervoor dat Denver met stip is gestegen in populairste steden van de Verenigde Staten.

Bezienswaardigheden Denver

Bezoek de Denver Mint, waar nog steeds munten worden geslagen, of het State Capitol, waar de koepel bedekt is met bladgoud. Denver staat ook bekend om zijn vele musea; zo is er het Denver Art Museum (met een grote collectie Indiaanse kunst) en het Denver Museum of Nature & Science. In de omgeving van deze oude goudzoekersstad liggen nog vele andere bezienswaardigheden. Huur een auto en bezoek nabijgelegen plaatsje waarvan de naam je bekend voorkomt: Nederland. Een bezoekje aan het sfeervolle Red Rocks Amphitheatre, waar regelmatige grote concerten worden gegeven, is een beleving om nooit te vergeten. Heb je nog tijd over, ga dan naar Estes Park en het Rocky Mountain National Park. Hier zul je ongetwijfeld wild rond zien lopen.