Islamorada, meer dan alleen sportvissen
Echte kenners zullen Islamorade misschien al wel kennen vanwege de jaarlijkse grote sportviswedstrijden die hier gehouden worden. Dus denk je erover om zelf ook een hengeltje uit te gooien: this is the place to do it! Leuk: veel restaurants zijn bereid om jouw eigen vangst te bereiden.

Andere mogelijkheden om van het heldere water te genieten op Islamorada zijn duiken, kajakken, parasailing en jetskiën. En: het Theatre of the Sea biedt je een zeer bijzondere ervaring, namelijk zwemmen met dolfijnen. Het is iets dat je absoluut een keer gedaan moet hebben in je leven. Naast dolfijnen vind je er ook zeeleeuwen, haaien, roggen en zeeschildpadden.

Als je de naam Islamorada Beach hoort vallen uit de mond van een local hebben ze het niet over zo maar een strand. Islamorada Beach is een uitgestrekte zandstrook dat middenin in de oceaan uitloopt. De enige manier om op dit afgelegen paradijsje te komen is met de boot.
Marathon Key, het hart van de Keys
Door zijn centrale ligging is Marathon Key het hart van de Florida Keys. Wie op zoek is naar een rustige vakantie moet absoluut een bezoek brengen aan dit eiland. Talloze luxe hotels en uitstekende restaurantjes zorgen voor een onbezorgde tijd. Het kleine beetje cultuur dat de Keys rijk zijn vind je op dit eiland in het Museum of Crane Point. Hier tref je een enorme collectie foto’s van de eilandjes vanuit diverse standpunten genomen, waaronder vanuit de ruimte. Neem ook de tijd om een kijkje te nemen bij het Adderly House. Hier krijg je een goed idee van hoe de huizen van de mensen uit de Bahamas er rond de 19e eeuw uitzagen.

Voor strandliefhebbers is Coco Plum Beach zeer de moeite waard. Niet alleen is dit strand een heerlijke plek om van de zon en het water te genieten, je vindt hier tevens een gigantisch aantal bijzondere schelpen.
Big Pine Key, klein maar fijn
Tussen Key West en Marathon Key vind je geen winkels of fast food restaurantjes. Het enige wat je aan zult treffen is een enorme hoeveelheid helderblauw water en een helderblauwe lucht. Soms zijn beide moeilijk van elkaar te onderscheiden. Onderweg zul je ongetwijfeld op Bahia Honda Beach stuiten. Deze wordt terecht door veel reismagazines één van de mooiste stranden van Florida genoemd. Sommigen noemen het zelfs het mooiste strand ter wereld en daar zouden ook zij wel eens gelijk in kunnen hebben. Helder water, gouden zandkorrels en kleurrijk koraal: beter kan niet!

Ook natuurliefhebbers zullen niet teleurgesteld worden door Big Pine Key. In The Blue Hole kom je oog in oog te staan met krokodillen, schildpadden en schitterende vogels. Tevens is er op Big Pine Key een uitstekend fietspad dat je dwars door de exotische vegetatie van dit eiland voert. Snuif de zoute lucht van de oceaan op terwijl je middenin de natuur geniet van al het moois om je heen.

Key West, populairder dan ooit
In het zuidelijkste puntje van de Floriday Keys vind je Key West. Hoewel het vol staat met hotels, restaurantjes en winkeltjes is het één van de meest geliefde eilanden. Door de vele festivals, vistoernooien en ander entertainment is er nooit sprake van een saai moment. De azuurblauwe wateren rond het eiland bieden prima mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. Kleurrijke vissen, prachtig koraal en mysterieuze scheepswrakken: je komt het hier allemaal tegen. Naast diverse watersporten heeft Key West talloze andere leuke attracties voor je in petto.

Overdag en ’s avonds is Duval Street de plek waar je moet zijn. Overdag kun je er helemaal op los shoppen in de leuke boetiekjes. ’s Avonds verandert deze straat in een sfeervol gebied waar je kunt genieten van de lekkerste maaltijden en daarna één van de hippe clubs in kunt duiken.