Boston

Boston is een heerlijke stad in de staat Massachusets met z’n typische oud-Engelse sfeer en z’n smalle straatjes met winkeltjes en restaurantjes. Wandel er de Freedom Trail en ontdek zo de indrukwekkende geschiedenis van de Amerikaanse vrijheidsstrijd.

Naast de beroemde Freedom Trail zijn de het huis van Paul Revere, de Boston College met zijn Longwood Medical Ruimte, Beacon Hill, het Boston Museum van Wetenschappen en het Boston Aquarium belangrijke bezienswaardigheden in de stad.

Het uit 1680 daterende houten huis van vrijheidsstrijder Paul Revere bijvoorbeeld. Faneuil Hall is Bostons oudste markt- en ontmoetingsplaats. Hier is het heerlijk slenteren langs kraampjes en winkeltjes.

Een van de meest aansprekende wijken van Boston is Beacon Hill. Acorn Street is gwlegd met kinderkopjes en menig voer voor fotogeafen. Op Beacon Street 84 vindje café Cheers. De roemruchte tv-serie uit de jaren 80. Zeker een bezoekje waard.

Boston is de hoofdstad van de staat Massachussetts. De stad ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten en is qua oppervlakte én inwonersaantal net iets kleiner dan Amsterdam. Met alle omringende steden en natuurparken in de omgeving is het een prima plek voor een vakantie.

Boston is in 1630 gesticht door Engelse kolonisten en naar Amerikaanse begrippen dus een oude stad. Er zijn nog vele plekken die herinneren aan de onafhankelijkheidsoorlog van de jaren rond 1780. Voor een kijkje in het verleden bewandel je bijvoorbeeld de vier kilometer lange Freedom Trail die langs de belangrijkste monumenten voert.

Zoals vele Amerikaanse steden is ook Boston opgedeeld in verschillende wijken en districten. Zo is Beacon Hill een erg fotogenieke wijk met vele antiekwinkeltjes en North End een Italiaanse buurt met goede restaurantjes. Chinatown spreekt voor zich. In Downtown vind je de Faneuil Hall Market Place en Boston Common, het oudste park van de VS en tevens het startpunt van de Freedom Trail.

Wil je meer te weten komen over de Amerikaanse cultuur tijdens je vakantie? Boston is een belangrijk cultureel centrum met een aantal interessante musea zoals het Museum of Fine Arts en het Museum of Science. In het theaterdistrict kunnen liefhebbers van theater, opera, ballet en klassieke muziek hun hart ophalen.

In Boston en omgeving zijn tevens vele prachtige universiteiten te bezoeken, zoals Harvard in Cambridge. Om zelf iets te leren en daarbij tegelijkertijd je ogen uit te kijken is het New England Aquarium, waar je met gemak een hele dag kunt rondlopen, een goede tip.