Chicago
[rank_math_breadcrumb]

Chicago Illinois

Chicago is een grote stad waar je van alles kunt doen en beleven. Je kunt er lekker shoppen, heerlijk eten en genieten van de mooie natuur in de verschillende parken. De stad heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis. Kortom, er is genoeg te doen en je zult je zeker niet vervelen!

Verken de swingende stad waar ooit gangster Al Capone een waar schrikbewind voerde. Nu is het de stad van de jazz, de blues, van prachtige winkels en musea, en het hoogste gebouw van Amerika, de Sears Tower. Het eerste wat opvalt in Chicago zijn natuurlijk de wolkenkrabbers. Uiteraard heeft de stad nog veel meer te bieden dan dat! Zo vind je hier het wereldbekende Chicago Symphony Orchestra, opgericht in 1890 en één van de meest triomfantelijke orkesten van Amerika. Daarnaast biedt Chicago jou een van de bekendste operagezelschappen in de Verenigde Staten: The Lyric Opera of Chicago, opgericht in 1952. De opera-uitvoeringen vinden plaats in het wereldberoemde Civic Opera House aan de North Wacker. Dit gebouw lijkt op een reusachtige troon met in het midden een wolkenkrabber van 45 etages hoog met aan beide kanten kantoorgebouwen van 22 etages hoog.

Andere onmisbare bezienswaardigheden zijn het Adler Planetarium (één van de oudste planetariums ter wereld) en het Shedd Aquarium (wereldwijd het tweede grootste aquarium). Natuurlijk kan je het 442 meterlange Sears Tower niet overslaan. En na een lange wandeling of drukke dag ontspan je op het gigantische Millennium Park.

Uiteraard kan je er ook erg goed winkelen tijdens je vakantie. Chicago heeft namelijk The Magnificent Mile met meer dan 460 winkels, boetieks en ruim 200 restaurants! Score de stoerste outfits en show deze tijdens het stappen in een van de vele nachtclubs verspreid over heel Chicago.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen
Adler Planetarium. In dit museum word je meegenomen naar het heelal. Laat je meeslepen door ons universum!

Art Institute of Chicago. Een museum voor schone kunsten met een uitgebreide verzameling van impressionistische en Amerikaanse kunstwerken.

Buckingham Fountain. Een prachtig fontein in het Grant Park die om de twintig minuten een watershow geeft. ’s Avonds wordt de fontein ook nog eens verlicht.

Chicago Botanic Gardens. De tuinen werden in 1972 geopend en hebben een totale oppervlakte van 382 m². Het park is opgedeeld in 23 verschillende tuinen en er groeien meer dan twee miljoen planten.

Chicago Children Museum. Dit kindermuseum richt zich op kinderen tot 10 jaar. Er zijn 15 interactieve tentoonstellingen waarmee kinderen verschillende dingen over de wereld kunnen verkennen en leren.

Field Museum. Een natuurhistorisch museum met tentoonstellingen en verzamelingen over antropologie, zoölogie, plantkunde en geologie.

Shedd Aquarium. Eén van de grootste binnenaquaria ter wereld met 19 miljoen liter water en meer dan 1.500 verschillende soorten vissen en zoogdieren.

Lincoln Park. Het grootste stadspark van de Verenigde Staten met verschillende recreatiemogelijkheden, stranden, tuinen, standbeelden en een kleine dierentuin.

Sears Tower. De hoogste wolkenkrabber van de Verenigde Staten met een hoogte van 442 meter. Het gebouw heeft 110 verdiepingen en 104 liften.