Miami

Wie aan Miami denkt ziet wuivende palmen, art deco gebouwen en een prachtige skyline. Filmset van menige Hollywood film of misdaadserie. Thuisbasis van de beroemde sterren. De lange parelwitte stranden zorgen voor ontspanning aan de helderblauwe zee. Het schiereiland zelf voor een heerlijke onderdompeling in een bruisend nachtleven. Miami is heerlijk!

Miami, de hoofdstad van Florida, is een mix van Latino’s, Creolen, Europeanen en hippe Amerikanen. In Little Havana vind je Cubaanse immigranten. Coconut Grove is het bolwerk voor kunstenaars en artiesten. South Beach is het centrum voor hippe Amerikanen en toeristen. Miami heeft een tropische klimaat, prachtige stranden en een heerlijk uitgaansleven. Wanneer je van uitgaan houdt moet je op Miami South Beach zijn. Hier vind je diverse restaurants, vele clubs, casino’s en meer! De pastelkleurige Art Deco huizen zorgen voor het unieke karakter van Miami.

Er zijn verschillende mogelijkheden om Miami aan te doen. De meesten vliegen rechtstreeks op Miami en blijven een aantal dagen of een week om te genieten van alles wat Miami te bieden heeft. Ook kun je Miami aandoen als onderdeel van een rondreis. Via een autorondreis of een andere kant en klare Florida vakantie bijvoorbeeld.

Miami heeft de afgelopen 100 jaar diverse ontwikkelingen meegemaakt. 130 jaar geleden werd het onaantrekkelijke en saaie Miami ontdekt door Amerikanen uit de rijke industriele staten. De stad kwam in bloei en werd een populaire bestemming om te overwinteren. Dit duurde tot aan het instorten van de beurs in 1929 waardoor de rijke Amerikanen niet meer kwamen en in Miami armoede heerste. Hierop volgde de massa immigratie van Cubanen en Zuid Amerikanen waardoor Miami voor 80% Spaanstalig werd. In de jaren 80 werd Miami bekend als drugs doorvoerhaven van Amerika. Met name de import van Cocaine uit Colombia zorgde ervoor dat in Miami criminaliteit hoogtij vierde. Medio jaren 90 was dit onder controle en eind jaren 90 bloeide Miami weer op als stad om te overwinteren en begon de toeristenstroom uit Europa te komen. Dit om een heerlijke strandvakantie te houden of door het prachtige Florida te reizen om schitterende bestemmingen te bewonderen zoals bijvoorbeeld The Keys, Everglades en natuurlijk niet te vergeten de Disney parken bij Orlando. Al deze periodes zijn terug te vinden in de sfeer, keuken en architectuur van de stad. Miami is nu een heerlijke bestemming om te verblijven. Genieten van het leven, relaxen aan de stranden, uitgaan en de prachtige omgeving ontdekken. Voor ieder wat wils.