Idaho

Idaho is één van de dunbevolkte staten van de Verenigde Staten. De hoofdstad is Boise en de staat grenst in het noorden aan Canada. Idaho is ongerept en heeft bergen, valleien en grote bosgebieden met als nationaal park Het Craters of the Moon National Preserve. Huur een auto en doorkruis Idaho over één van de beroemde routes zoals de Salmon of de Sawtooth Scenic Byways.

Idaho wordt in Amerika ook wel de potato state genoemd vanwege de grootschalige aardappelproductie. Naast landbouw herbergt Idaho diverse ambachtelijke brouwerijen met elk zijn lokaal gebrouwen bier. Ook heeft de staat de snelst groeiende wijnproductie van Amerika. De grond rond de Rocky Mountains is uitermate vruchtbaar voor wijnteelt.

Idaho grenst in het noorden aan Canada, in het westen aan de staten Washington en Oregon en in het zuiden aan Nevada en Utah. Een groot deel van het bergachtige Idaho wordt in beslag genomen door de Rocky Mountains. Ook vind je hier veel natuur, zoals de lava van Craters of the Moon, de Hells Canyon en de Balanced Rock.

Het noorden van deze staat wordt ook wel het merenland genoemd. De grootste meren van Idaho zijn Coeur d’Alene Lake, Lake Pend Oreille, Bear Lake en het American Falls Reservoir. De grootste rivier is de Snake River, die begint in het Nationaal park Yellowston